TerhiMustakangas Politiikkaa arjen äänellä

Vastuullista yritystoimintaa

Yritysten yhteiskuntavastuusta on rakentumassa merkittävä kilpailutekijä. Vastuullinen yritys tekee hyvää työnantajapolitiikkaa, maksaa veronsa kotimaahan ja huolehtii ympäristöasioista. Nämä kaikki rakentavat yrityksen mainetta ja tuovat asiakkaita. Toiminta eettisesti kestävällä tavalla hyödyttää kaikkia osapuolia.

Tyytyväiset työntekijät tekevät yrityksen tuloksen. Voi olla fiksua yritykseltä tarjota työntekijöille ylimääräisiä etuja lakisääteisten velvoitteiden lisäksi. Sitoutuneet työntekijät ovat pitkäaikaisia työntekijöitä ja antavat parhaan mahdollisen panoksen yritykselle.

Raha ei saa olla ainut, joka ratkaisee. Vastuullinen yritys pyrkii pitämään työntekijät töissä, eikä ole kasvottomien sijoittajien orja, jolloin pelkät voitot maksimoidaan. Eettisesti kestävällä tavalla toimiva yritys ei kierrätä rahojaan veroparatiiseihin.

Ekologisesti toimiva yritys huolehtii siitä, että myös tulevilla jälkipolvilla on mahdollisuus nauttia luonnonvaroistamme. Eettisyys on yksi markkinavaltti, sillä kuluttajat eivät enää hyväksy esim. lapsityövoiman käyttöä tai työntekijöiden oikeuksien polkemista.

Vastuullinen yritys houkuttelee myös sijoittajia ja herättää luottamusta rahoittajissa. Näin yrityksen toiminnan edellytykset jatkossakin turvataan. Hyvä maine tuottaa pitkäaikaisia asiakkaita ja kiinteitä sidosryhmäsuhteita.

Kansainvälisesti meillä Suomessa on mahdollisuus olla edelläkävijöitä. Meillä työntekijöiden työehdot ja -olot ovat kunnossa, yhteiskunta ei ole korruptoitunut, luonnonvaroja on käytetty vastuullisesti ja elämme demokraattisessa yhteiskunnassa. Nämä kaikki luovat pohjan globaalille kilpailukyvylle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Vaikeaa olla mainitsemallasi tavalla vastuullinen yrittäjä jos rahaa ei ole!

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Hys. Yritätkö väittää muuta kuin että sähköä tulee pistorasiasta ja rahaa puusta?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Meillä työntekijöiden työehdot ja -olot ovat kunnossa, yhteiskunta ei ole korruptoitunut, luonnonvaroja on käytetty vastuullisesti ja elämme demokraattisessa yhteiskunnassa. Nämä kaikki luovat pohjan globaalille kilpailukyvylle."

Kaikki nämä ovat hyvin tulkinnallisia kysymyksiä... Meillä ovat työmarkkinat hajonneet. On perinteiset työsuhteet, proviisiopalkattu työ (puhelinmyynti, marketin sisääntuloväyläällä päivystys) joissa voi käydä hassusti palkan suhteen, kuntouttava työtoiminta ja pizzerioiden takahuoneet.

Korruptio on Suomessa piilotettu hyvin taitavasti.

Luonnonvaroista ollaan varmasti useaakin mielipidettä.

Suomi on virkamieseliitin hallinnoima maa. Meillä demokraattisten päättäjien rooliksi jää klovnin osa.

Mutta että näillä seikoilla olisi kausaalisuhdetta tai edes korrelaatiota globaalin kilpailukyvyn kanssa, niin epäilen... ja juuri näiden sosiaalisten ja ympäristöriskien ulkoistamisella on pyritty saavuttamaan kilpailukykyä tähän saakka.

Pekka Iiskonmaki

Millainen on vastuullinen yhteiskunta yritystoiminnalle? Miten yhteiskunta voisi muuttua yritysystävälliseksi?

Miksi yrityksiä ei perusteta ja entisiä lopetaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Yritysten yhteiskuntavastuusta on rakentumassa merkittävä kilpailutekijä."

Naiivia ajattelua.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Innolla odottelen demarien perustamia, blogissa kuvatun kaltaisia vastuullisia yrityksiä. Ilmoittaudun heti palkkalistoille ja lupaan tässä julkisesti myös antaa parhaan mahdollisen panokseni firmalle.

Toimituksen poiminnat